Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

De feestdagen staan weer voor de deur. Grote kans dat je de adressen aan het verzamelen bent voor het verzenden van kerstkaartjes, met daarop de beste wensen voor een gelukkig nieuw jaar. Opa’s en oma’s, ouders, de buren en je vrienden van het sporten, ze krijgen allemaal een kaartje. Logisch, want wie gun je nou geen fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar? Heb je bij het schrijven van die kaartjes ook gedacht aan jouw ex-partner? Want gun je hem/haar fijne feestdagen, dan gun je het je kinderen.

Veel plezier bij papa/mama..

Voor jouw kinderen is het heel fijn om te zien dat hun ouders elkaar fijne feestdagen wensen. Het kan moeilijk zijn om overeen te komen wanneer de kinderen bij wie zijn. Echter, wanneer knopen zijn doorgehakt en ook al heb jij niet de dag die voor jouw het meest gewenst was, gun elkaar dan ook mooie dagen. Laat de kinderen genieten van een kerst zonder schuldgevoel.

Wat kun je doen:

  • Op zijn minst: Zend een kerstkaartje naar jouw ex-partner en schrijf er iets op wat je meent (iets positiefs!). Dit laatste is erg belangrijk. Wens hem/haar fijne dagen met de kinderen en geluk in het nieuwe jaar.
  • Maak een kerstkaart samen met de kinderen. Voor jullie kinderen is het heel fijn om te zien dat je dat als ouders voor elkaar doet en het elkaar gunt. Op deze manier zorg je dat kinderen zich vrij tussen hun ouders kunnen en durven te bewegen.
  • Koop samen met de kinderen, uit naam van de kinderen, een cadeautje voor jouw ex-partner/de andere ouder. Zo kunnen ze een cadeautje meenemen en aan hun ouder geven en voelen ze dat ze hierin door jou gesteund worden. Dit kan een douchegel zijn van €1, maar het gebaar dat je daarmee naar jullie kinderen maakt is onbetaalbaar.
  • Wens de kinderen oprecht veel plezier wanneer je ze afzet om kerst te gaan vieren bij hun andere ouder. Doe ze net zulke mooie kleren aan als dat ze zouden hebben bij jou thuis.
  • Zorg er voor dat ze absoluut geen schuldgevoel kunnen hebben over dat jij alleen zit op de kerstdag dat zij niet bij jou zijn. Ga naar je ouders of vrienden, zeg dat je lievelingsfilm op TV komt en probeer het te menen.

 

Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar.
En ook ik hoop dat er Tweede Kerstdag een leuke film op tv komt!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.