Kindbehartiger

Wil jij weten wat er belangrijk is voor de kinderen bij een scheiding?

Als Kindbehartiger ben ik aangesloten bij de Beroepsorganisatie Kindbehartiger. De Kindbehartiger is er speciaal voor kinderen in scheidingssituaties, zowel tijdens de scheiding, jaren erna of vlak ervoor. Dit kan zowel zijn door middel van gesprekken met het kind zelf, als door gesprekken met- en coaching van de ouders. De Kindbehartiger fungeert daarbij als verlengstuk van de stem van het kind en maakt een vertaalslag naar ouders, belanghebbenden of bijvoorbeeld het juridisch speelveld.

De Kindbehartiger is de belangenbehartiger van het kind, heeft als doel het kind een veilig en vertrouwd gevoel te geven en beoogt dat het kind zich weer veilig kan bewegen tussen zijn ouders. Het is belangrijk dat kinderen leren dat hun gevoelens er ook mogen zijn en hoe zij hiermee om kunnen gaan. Op de website van de Beroepsorganisatie Kindbehartiger kun je alles lezen over de werkwijze van de Kindbehartiger.

Wat ik belangrijk vind

Als Kindbehartiger vind ik het belangrijk om kinderen te laten voelen dat ik er voor ze ben. Dat ze niet alleen zijn. Het is belangrijk dat ze weten dat ze mogen voelen wat ze voelen, en dat het helpt om er over te praten. Samen kijken wij wat belangrijk is om aan papa en mama te vertellen van wat je voelt, en leer ik kinderen hoe het komt dat je dingen zo voelt. Het leren communiceren doe ik vaak door het maken van een Kindplan. Deze presenteren kinderen zelf aan hun ouders, wanneer zij dit willen. Als Kindbehartiger ondersteun ik ze daarbij. Dit kan zijn een filmpje, presentatie op papier, tekening of iets anders dat bij het kind past.

Lees hier hoe ik werkte met Jayme (8jaar)

”…Als we nog wat meer praten over kinderen uit jouw klas met gescheiden ouders, geef je aan het toch wel stom te vinden. Je weet niet wat er gaat gebeuren, waar je gaat wonen en hoe vaak je papa en mama straks ziet. En wat moet je doen als je ze mist? Mag je al je knuffels mee? Samen schrijven we alles op waar jij je zorgen om maakt en spreken af dat we dit met papa en mama gaan overleggen. Dat vind je een goed idee. Op jouw verzoek vertel ik over mijn lievelingsdier en of ik thuis ook dieren heb…”

Tarieven

Onderstaand vindt u een voorbeeld van een standaard ondersteuningstraject. Omdat elke situatie anders is, zijn deze trajecten flexibel. Ze zijn makkelijk uit te breiden, of in te korten. Hoe meer momenten ik met kinderen in gesprek kan gaan, hoe intensiever en dieper de ondersteuning kan zijn.
Vraag gerust vrijblijvend informatie aan, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en telefonisch of via Zoom.

Hoe ziet zo’n traject er uit?

Voor de kinderenVoor de ouders
Kindgesprek #1 met MarlonIntakegesprekken ouders met Corina en Marlon
Kindgesprek #2 met MarlonEvaluatiegesprekken ouders met Corina en Marlon
Kindgesprek #3 met MarlonCoachingsgesprek ouders individueel met Corina
VerslagleggingInvestering: €687 incl. BTW per ouder

Bovenstaand pakket is voor één kind. Per extra kind komt er €287 incl. BTW bij.

Dit is een basis traject. In overleg kunnen we hierover andere afspraken maken, want geen situatie is hetzelfde. Neem gerust vrijblijvend contact op met ons.

Vergoedingen
Sommige ondersteuning wordt vergoed vanuit de gemeente. Telefonisch help ik u hier graag mee.

Ik ben van mening dat het welzijn van kinderen niet mag lijden onder de financiële situatie van hun ouders en ben derhalve bereid om met u in gesprek te gaan over de mogelijkheden en samen met u naar een oplossing te zoeken.

”Onze dochter heeft veel gehad aan de hulp van Marlon. Ze vond het altijd fijn om naar haar toe te gaan en we konden daarna praten over de dingen die ze daar met Marlon had gedaan. Ik heb het idee dat het onze dochter geholpen heeft haar stem te laten horen in een tijd waarin zij soms niet wist hoe ze over de scheiding kon praten, maar wel dát ze erover wilde praten. Ik ben heel blij dat we met haar naar Marlon zijn gegaan.”

Wat bereik je door hiervoor te kiezen?

  • De kinderen hebben een plek om hun verhaal kwijt te kunnen
  • De kinderen krijgen scheidingseducatie van een specialist
  • Jij ontvangt handvatten voor de toekomst

Is de ondersteuning je goed bevallen? Soms kan het fijn zijn weer even terug te keren. Om je hart te luchten, even te relativeren of om een paar concrete tips te krijgen. Ook voor de kinderen kan dit fijn zijn. Voor die situaties hebben wij de strippenkaart.

Strippenkaart
1 uur€109 incl BTW
3 uur€283 incl BTW
5 uur€436 incl BTW