Over mij

 

Even voorstellen: Marlon Dijkhuizen

In 2016 ontstond het. Ik kwam in aanraking met het beroep Kindbehartiger en wist dat dit was wat ik wilde doen. Kinderen met gescheiden ouders ondersteunen. Als kind van gescheiden ouders weet ik hoe het is om op te groeien met de gevolgen van een scheiding, evenals om op te groeien in een samengesteld gezin. Ook ik heb moeten dealen met stiefbroertjes, stiefzusjes en stiefouders. Ik had standaard drie kerstdagen omdat verschillende familieleden geen kerst meer samen vieren en was twee weekenden jarig. Ik heb voor dilemma’s gestaan met diploma uitreikingen, loyaliteitsconflicten gekend, heb een halfbroertje gekregen en ben boos, verdrietig maar ook heel blij met de situatie geweest. Ik startte het bedrijf ChildFirst en ging als het werk met ouders en kinderen. Ik werkte veel samen met collega’s uit het vakgebied en er ontstonden waardevolle samenwerkingen.

De waarde van samen

Vanuit zo’n waardevolle samenwerking ontstond in 2017 ontstond mijn tweede bedrijf: De Stem van het Kind. Samen met mijn collega Marjolein Bruinenberg leren wij andere professionals uit het vakgebied werken met door ons ontwikkelde methodieken. Onze methodieken zijn gericht op bewegen en visueel maken en worden inmiddels in het hele land door honderden professionals ingezet.

Tijd voor een nieuwe stap

In het voorjaar van 2018 verhuisde ik als nuchtere Groninger samen met mijn partner naar Utrecht. Sindsdien houd ik samen met mijn collega Ilja Geensen kantoor aan de Proostwetering 41 in Utrecht. Ilja haar praktijk, genaamd Brasa, draaide al jaren goed op het gebied van rouw bij (een naderend) overlijden. We besloten onze krachten te bundelen en werken nu samen onder de naam Brasa & ChildFirst. Samen ondersteunen wij gezinnen die te maken hebben met een ingrijpend verlies. Inmiddels mogen wij zo veel mensen bijstaan dat het te veel is geworden voor ons tweeën. We hebben een fijn team om ons heen verzameld met betrokken professionals die ons helpen. Bij elk kennismakingsgesprek kijken wij wie van ons team het best bij jou past.

“Wij ondersteunen gezinnen die te maken hebben met een ingrijpend verlies”

Naast mijn dagelijkse werk ben ik vrijwilliger bij stichting Achter de Regenboog en ondersteun ik af en toe stichting Villa Pinedo. Ook heb ik gewerkt op een notariskantoor.

Een greep uit de opleidingen van Marlon:

  • Sociaal Juridische Dienstverlening (specialisatie persoon- & familierecht)
  • Pedagogiek
  • Psychosociale therapie
  • Ouderonthechting
  • Aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld en Kindermishandeling
  • Leertherapie
  • Conflictmanagement
  • Kindbehartiger
  • SCHIP therapeut
  • Business coaching op het gebied van persoonlijk en zakelijk leiderschap

Oprecht en rechtvaardig

Persoonlijk vind ik het belangrijk om kinderen een sterkere positie te geven. Ze moeten weten dat de situatie niet hun schuld is en dat ze onbeperkt van papa als van mama mogen houden. Hoe goed we alles ook willen doen, de impact van een verlies, wat voor verlies dan ook, op een kind is zo groot. Door hier zelfs al kort aandacht aan te besteden, door kinderen duidelijk te maken dat ze niet alleen zijn, kun je zo veel betekenen. Mijn handelen gaat uit van een groot gevoel voor rechtvaardigheid en daarbij ben ik heel oprecht. Een van mijn belangrijkste doelen is: leren te communiceren. Je mag voelen wat je voelt, maar het is belangrijk daarover te praten. Dat lucht op!