Tips

Tegenwoordig zijn er veel hulptools beschikbaar voor ouders en kinderen in scheiding. Er zijn online platforms, Facebookpagina’s, Apps en magazines. Voor ieder wat wils. Hieronder een aantal door mij aanbevolen

Links

  • Heppee App

Heppee maakt het leven van kinderen en hun gescheiden ouders makkelijker en leuker door te helpen bij planning en communicatie. Door middel van één druk op de knop kan een kind een ouder een knuffel voor het slapen gaan zenden, of kunnen ouders leuke foto’s toevoegen.

  • Villa Pinedo

Villa Pinedo is dé website voor alle kinderen van gescheiden ouders. Heb jij gescheiden ouders en wil je tips? Hier kun jij laten horen wat je denkt, voelt en vindt van de scheiding van je ouders. Je kunt leren van de ervaringen van anderen door vlogs te kijken, gedichten of brieven te lezen en je kunt vragen stellen op het forum. Villa Pinedo

Ook ouders kunnen vragen stellen op het forum, waarbij ze antwoord krijgen van de jongeren van Villa Pinedo. Ze krijgen dus antwoord vanuit de ervaringen van een kind van gescheiden ouders.

Voor kinderen bestaat ook de mogelijkheid om een buddy te vragen. Kinderen worden dan gekoppeld aan een door Villa Pinedo ondersteunde buddy. De kinderen kunnen dan door middel van een App contact hebben met de buddy. Ze kunnen vragen stellen, hun verhaal kwijt of gewoon gezellig kletsen. Wil je een buddy of wil jij je aanmelden als buddy? Via deze link kun je je opgeven!

 

 

 

  • Filmpje ‘In Twee’

De scheiding van ouders, gefilmd vanuit het perspectief van het kind