Van partners naar ouders in de tropenjaren

Vanaf mijn ligstoel bij het zwembad kijk ik toe hoe ouders hun kinderen vermaken, beschermen en sociale vaardigheden proberen bij te brengen bij het zwembad. ‘Samen spelen’, ‘zeg maar dank je wel’ en ‘voorzichtig doen’ komen regelmatig voorbij. Ik geniet van de lachende kinderen.

Om mij heen zie ik ouders druk heen en weer lopen met kinderwagens en vooral: elkaar afwisselen. Een vrouw naast mij vertelt rond de middagslaapuren: “ik heb nog 45 minuten, dan ga ik naar binnen en mag mijn man bij het zwembad”.
Ik zie boeken naast hun ligstoel, waar na een week nog geen bladzijde uit is gelezen. Het zet me aan het denken.

Pinkcloud

Iedereen die ik lief heb en die jonge kinderen heeft of krijgt, vertel ik over Pinkcloud. Pinkcloud heeft een online training ontwikkeld voor ouders in de tropenjaren. Die training is te doen als ouders samen, gewoon thuis op de bank, en geeft inzicht en stelt vragen over de uitdagingen die jullie als ouders te wachten staan.

Een van de oprichters, Maarten Van Der Linde, inspireerde mij jaren geleden tijdens een lezing. Hij vertelde dat je als stel elkaar hebt leren kennen door de jaren heen en dat je (als het goed is) op die persoon verliefd bent geworden. Wanneer jullie een baby krijgen, word je eigenlijk ook als moeder en als vader geboren. Je bent nu een stel, maar je bent ook een ouder. Dat is allebei heel wat anders. Je moet elkaar leren kennen als ouder. Je moet elkaar leren vertrouwen en een weg vinden om samen, ook als twee nieuwe personen, jullie kind op te voeden. De online training helpt je daarbij.

Toen ik vandaag bij het zwembad voor de zoveelste keer moest lachen om het aanzicht van die blije kinderen, besefte ik dat ik al die kinderen lief heb. En wie ik lief heb, vertel ik over Pinkcloud. Al die kinderen, gun ik blije ouders. Dus lief netwerk, lieve ouders, kijk op Pinkcloud.nu.

*Pinkcloud heet sinds kort Ouders Inc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.