Villa Pinedo

Villa Pinedo

Villa Pinedo is een stichting voor ouders en kinderen in of na een scheiding, waarbij de kinderen aan het woord zijn. Ouders en kinderen kunnen bijvoorbeeld vragen stellen op het forum, waarna de vragen worden beantwoord door jongeren die als vrijwilliger actief zijn bij Villa Pinedo. Al deze jongeren zijn tussen de 18 en 26 jaar en zijn getraind door Villa Pinedo. Ook maken de jongeren blogs, vlogs en gedichten. Je kunt hier als ouder vragen stellen op het forum, en hier als kind. Wellicht heb je wel eens van Villa Pinedo gehoord, of heb je hun open brief gelezen.

Verder heeft Villa Pinedo een buddyproject, waarbij kinderen die zich via de website www.villapinedo.nl aanmelden, gekoppeld worden aan een buddy. Deze buddy is ook een getrainde jongere van Villa Pinedo, zoals hier boven omschreven. De buddy en het kind worden aan elkaar gekoppeld op basis van ervaringen. Meldt een kind zich aan en geeft daarbij aan dat hij moeite heeft met het verhuizen, dan wordt er een buddy bij gezocht die hetzelfde heeft meegemaakt. Door dit lotgenotencontact ontstaat er al snel een mooi en open gesprek.

Wil je een buddy aanvragen of wil je misschien zelf buddy worden? Dat kan via deze link.

Tot slot heeft Villa Pinedo ook een training ontwikkeld voor ouders die gaan scheiden of al zijn gescheiden. In deze training leren ouders de scheiding bekijken door de ogen van kinderen. Deze training is online te volgen en als enorm waardevol omschreven door professionals en ouders die hem hebben gevolgd.